Oryginalnie Sahti serwowane jest z otwartych kadzi, chochlą. Fińscy mistrzowie Sahtinie stosują kegów – piwo podawane jest na różnym etapie fermentacji – początkowo słodsze i z mniejszą ilością alkoholu – z czasem mocniejsze i wytrawniejsze. Czyli w poniedziałek smakuje inaczej niż w piątek…
Ponieważ nikt nie zamyka szczelnie Sahti, trunek jest prawie całkowicie pozbawiony gazu.
Dziś – 1 grudnia – premiera polskiego Sahti – PINTA Koniec Świata 19,1°
Odwiedźcie swoje ulubione puby 1 grudnia i jeśli jesteście przygotowani na Koniec, zamówcie nasze Sahti.
W niektórych lokalach będzie serwowane z wiader…
Biała Małpa – Katowice
Degustatornia – Gdańsk
Degustatornia – Gdynia
Gorączka Złota – Warszawa
Omerta Pub – Kraków
Piwnica Zamkowa – Bielsko-Biała
Piwoteka Narodowa – Łódź
Setka Pub – Poznań
The Eclipse Inn – Łódź
Zakład Usług Piwnych – Wrocław